Görög saláta

Görög saláta Hozzávalók: 1 fej fodros saláta (vagy fél fej saláta) 1 kígyóuborka 2 paradicsom 1 kaliforniai paprika) 1 fej édeshagyma vagy lilahagyma 8 szem kimagvazott olívabogyó 15 dkg feta sajt 2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál almaecet, vagy piros borecet fél csomag petrezselyem oregánó, bazsalikom nátriumszegény só fehérbors Elkészítés: A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, megszárítjuk, darabokra tépve kibéleljük vele a salátástálat. Az uborkát, megtisztított hagymát felszeleteljük a paprikát 2 cm-es négyzetekre vágjuk. A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a paradicsommal, a hagymával és az olajbogyóval összekeverve a salátára halmozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a fetasajtot 1 cm-es kockákra vágjuk, és a salátára tesszük. Az olajat az ecettel, a fokhagymával, az oregánóval és a bazsalikommal összekeverjük, pici sóval és borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük. Jó étvágyat :-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések